
סדנת משחק של אנסמבל כאן בהנחיית ניסו כאביה
12 מפגשים של לימודי משחק ויצירה
אז מה מחכה לכם בסדנה?
- היכרות עם עצמי על הבמה
- יסודות התיאטרון והופעה על במה
- עבודה על דמות
- מונולוגים, סצנות, אילתורים ומשחקי תיאטרון
הסדנה מועברת בתל אביב
בסטודיו של אנסמבל כאן
רח' אבן גבירול 106
בקבוצה עד 12 משתתפים
הסדנה מחולקת ל-3 שלבי לימוד:
בשלב הראשון יכירו המשתתפים את עצמם – מי אני על הבמה, מהו האינסטינקט המשחקי שלי, מה מפעיל אותי כשחקן, במה אני צריך להתמקד בעבודתי, מה הן החוזקות שלי ובמה עוד יש לי להשתפר.
בשלב השני תתבצע עבודה על טקסטים דרמטיים (מונולוגים וסצנות). איך בוחרים טקסט דרמטי לביצוע על הבמה, איך הופכים מונולוג ל"שלך", איך מנתחים את הטקסט ואיך עובדים על דמות.
בשלב השלישי ניסו יעבוד עם המשתתפים על הפרזנטציה מול קהל אותה יציגו במפגש האחרון של הסדנה.

ניסו כאביה הוא שחקן אנסמבל כאן, בוגר בית הספר למשחק מיסודו של יורם לוינשטיין. במהלך חייו המקצועיים שיחק בכ-50 הפקות על במות התיאטרון הרפרטוארי הישראלי ביניהן: "הבימה" (סיראנו דה ברז'ראק, החייל האמיץ שוויק), בית לסין (תנאים של חיבה, סוסים על כביש גהה, אהבת מוות ועו'), הקאמרי (רומיאו ואמא), תיאטרון באר שבע, תיאטרון לילדים ונוער ועוד. מופיע למעלה מעשור עם הצגת היחיד שלו "חם בטבריה" אותה יצר אותה יצר יחד עם ניצן כהן (שגם ביים) בהשראת ילדותו וסיפור משפחתו. במסגרות הפרינג' השתתף בפסטיבל עכו, תיאטרון תמונע ועו'. באנסמבל כאן משחק בהצגה "מדיאה" בבימויו של שלמה פלסנר. מלמד משחק באנסמבל כאן, מדריך סדנת תיאטרון, סדנאות פרטיות ובמסגרות לימוד מקצועיות רבות.
משובים על סדנת המשחק וסדנת תיאטרון של אנסמבל כאן:
ברוריה פסטרנק גונן
רופאה
ביום ג' הקרוב תגיע לסיומה סדנת המשחק שהעביר לנו האיש המקסים ניסו כאביה. מפגשים שבועיים רצופי הנאה מתמשכת, ולמידה אינטנסיבית באווירה נעימה לא ביקורתית ולא שיפוטית. למדתי המון מניסו והדרך שבה הצליח לחבר בין חברי קבוצה שלא הכירו מעולם לפני כן והפיכת הקבוצה למגובשת ומיוחדת, המון תודה לניסו! מצפה בכיליון עיניים ליום שתפתח סדנת המשך , למתקדמים, שניסו בראשה!
אירית
עורכת דין
השתתפתי בסדנה של ניסו בחודשים האחרונים. לראשונה השתתפתי בסדנת משחק ואפשר לומר שזו הייתה חוויה מעולה מכל הבחינות. לא ידעתי למה אני נכנסת אבל החוויה הזאת הייתה חזקה, מרגשת, משפיעה ואני לוקחת אותה איתי כמעט כל יום. לניסו יש ארסנל של תרגילים שמביאים אותך צעד צעד להבנת המקום מול קהל ועל במה, הבנת משמעות הנוכחות, הקול, התנועה וכל מה שאומר להיות שחקן. חוץ מזה שניסו שחקן בחסד יש לו יכולת מופלאה לשים את האצבע על מה שצריך לתקן, על לאן לחפור אצלנו בנשמה וביכולות וברגשות ולדעת להוציא מאיתנו דברים שלא ידענו שיש אצלנו. בנוסף נוצרה בין המשתתפים גם חוויה קבוצתית טובה! מבאס שזה נגמר. אני ממליצה בחום גדול על החוויה /סדנה אצל ניסו. כיף לכם שאתם עוד לפני!
צפורה אלוני
קרקסנית
הגעתי מעולם וירטואוזי ומוחצן (קרקס) והופתעתי לגלות כמה עוצמה, הבעה וקסם יש במשחק 'פשוט' המגיע מהנשמה. ניסו הוביל אותנו ברבדי ורזי המשחק מדייק איתנו את המקום ממנו אנו נובעים. מה שהעלה בי הרבה תובנות על נוכחותי , מקומי ופרושי לסיטואציות גם בחייים... הסדנא שולבה עם משחקים חוויתיים וממחישים לפיתוח חשיבה מהירה, אילתור והפנמת העקרונות הנילמדים את המשחקים כמובן 'לקחתי' הביתה ושיחקתי עם ילדי וחברים. כך שהסדנה ממש השתלבה לנו בחיים 🙂 היה מלהיב, משמעותי ומרתק!